TISZTESSÉGES VÁLLALKOZÁS
LIVE CHAT
Logo

Visszatérési politika

Magánszemélyekre (Fogyasztói minőséggel rendelkező) vonatkozó vásárlástól való elállás visszavonása

§ 1

Visszaküldési eljárás

 1. Töltse ki termék Visszaküldési Űrlap.
 2. A terméket (3. pont - Visszaküldési adatok szerint) a Visszaküldési osztály figyelmébe küldjük. A csomagnak tartalmaznia kell a termék vásárlásáról szóló számlát / futártól kapott átvételi igazolás másolatát és a visszaküldési igényt.
 3. Elfogadunk bármilyen más egyértelmű nyilatkozatot, amelyben kifejezi a szerződéstől való elállásra vonatkozó döntését, például az e-mail címre elküldve tvtanusitvany@tvtanusitvany.eu.
 4. A visszaküldési formanyomtatvány nyomtatható formátumban az alábbi linkről is letölthető: Termék Visszaküldési Űrlap.
 5. A termékek visszaküldése az ügyfél által preferált bármely futárcégen keresztül történhet a fenti lépések betartásával. Magyar Postával nem lehet csomagot feladni. A visszaküldés költségei a fogyasztót terhelik. A visszaküldésre az elállási/lemondási/visszaküldési kérelemtől számított 14 naptári napon belül kerül sor.
 6. A termékeket az eredeti csomagolásban, minden tartozékával, sértetlen címkékkel, a hozzájuk tartozó dokumentumokkal és a számla másolatával küldjük vissza. A termék visszaküldése csomagolása vagy csomagolási tartozékai (pl. biztonsági konzolok, karton vagy polisztirol védőelemek stb.) nélkül, illetve a termék ezek hiányában csökkentheti a termék értékét. A termékek visszaküldését nem fogadjuk el, ha fizikai változásokat mutat, ütések, szilánkok, karcolások, foltok, ütések stb..
 7. A visszaküldés költsége és a rendelés kiszállításakor és kifizetésekor már teljesített kapcsolódó szolgáltatások költségei, illetve a kiszállítás, visszatérítés, banki díjak és az online fizetés költségei a fogyasztót terhelik, a visszatérítési napok attól a naptól kezdve, amikor a szerződéstől való elállási döntéséről értesültünk, de nem az áru átvételének időpontja előtt.
 8. A megrendelés visszaigazolása telefonon vagy online e-mailben vagy közösségi oldalakon történik A csomag futárral kerül kiszállításra, a fizetés készpénzben történik, banki átutalással történő fizetés esetén a csomag feladása fizetés után történik.

§ 2

A visszaküldött áru értékének csökkené ( Kormányrendelet No. 34/2014 Art. 14, 3. bekezdés @)

Az áruk jellegének, minőségének meghatározására elfogadott manipulációk a következők:

 1. kicsomagolás csomagolás tönkretétele és sérülése nélkül, a kicsomagolási utasítások betartásával (ahol a gyártó a kezelést jelzi) a csomagolás, a termék vagy a tartozékok sérülése nélkül;
 2. a termékek vizuális és tapintható ellenőrzése (ha az alábbi rendelkezéseket nem sértik);
 3. nem elfogadott cselekedetek, amelyek a visszaküldött termék értékének csökkenéséhez vagy az elállási jog elvesztéséhez vezetnek:
  – pecsétek és címkék feltörése;
  – az eredeti csomagolás törése vagy sérülése (az eredeti csomagolás a termék szerves részét képezi);
  – termékek karcolása, szennyeződése, foltosodása, külső anyagokkal való impregnálása;

Ebből kifolyólag a termék visszaküldésekor az eredeti csomagolásban, sértetlenül, sztreccs műanyag csomagolásba csomagolva, vagy kartondobozba csomagolva (nincs rajta felirat, nincs vágás, szakadás stb.) és együtt kell visszaküldenie minden tartozékával együtt.

A fogyasztó a szerződéstől való elállás esetén csak az árunak az áru kezeléséből eredő értékcsökkenéséért felelős, kivéve az áru jellegének, jellemzőinek és működésének megállapításához szükséges mértéket. Ha a visszaküldött árun sérült vagy hiányos eredeti csomagolás, kopás, karc, ütés, áramütés, hiányzó tartozékok láthatók, úgy az áru értékének csökkentése a fogyasztót terheli.

A sérült eredeti csomagolású (gyűrött és/vagy szakadt és/vagy vágott és/vagy perforált és/vagy nedves és/vagy címke, szalag, toll, marker stb. nyomokban) termékek értéke a megfelelőség értékével csökken .

A hiányos vagy hiányos eredeti csomagolású termékek (pl.: biztonsági konzolok, kartonból vagy polisztirolból készült védőelemek stb.) értékét a megfelelőség értékének megfelelően csökkentjük.Ezek a korlátozások a kormányrendelet 34/2014. cikk szerint érvényesek.

A munkaponton megrendelt és átvett termékeket a 2014. évi kormányrendelet 34. sz. szerint nem lehet visszaküldeni. (EZEK A TERMÉKEK AZ ÁTVÉTEL IDŐBEN TESZTELHETŐK).

A termék visszaküldését kérő fogyasztókat a munkavégzés helyén kötött szerződések esetén nem illeti meg a szerződéstől való elállás joga a kormányrendelet rendelkezései szerint. 2014. évi 34.@ 14. cikk, bek. 3:
„A termékek kezeléséből adódó értékcsökkenésért kizárólag a fogyasztó felelős, kivéve azt, ami a termék jellegének, jellemzőinek és működésének megállapításához szükséges.”

Az INOVATIVE PERSPECTIVE S.R.L. a visszaküldési eljárás érdekében a termékhez mellékelt csomagolás és tartozékok teljes körű megőrzését javasolja. A termék visszaküldése csomagolás vagy a csomagolás egyéb tartozékai (pl. karton/polisztirol biztonsági/védőkonzolok) vagy termék nélkül, a termékek értékét csökkenti, ahogyan azt fentebb említettük.

§ 3

Jogi személyekre (gazdálkodókra *)/vevőkre vonatkozó szerződéstől való elállás vagy vásárlástól való elállás, akik nem felelnek meg a fogyasztó minőségére vonatkozó feltételeknek * (a 449/2003 törvény 2. cikk a - b) pontja szerint)

A visszaküldési igény jogi személyek esetében e-mailben, a tvtanusitvany@tvtanusitvany.eu címen vagy a visszaküldési űrlap kitöltésével történik.

Visszaküldési feltételek jogi személyek (gazdasági szereplők *) / fogyasztók minőségi feltételeit nem teljesítő ügyfelek esetén *

 1. A termék/termékek birtokbavételétől számított 15 munkanapos időtartam.
 2. A bevallási űrlap kitöltése, amelyen a visszaküldés okát és az IBAN-számlaszámot feltüntetik (kötelező).
 3. A visszaküldött terméknek zártnak vagy fel nem használtnak kell lennie.
 4. A visszaküldésként elfogadott termékeket a visszaigazolástól számított legfeljebb 15 napon belül (naptár) visszaküldjük.

* A NAV-nál adószám/cégjegyzékszám alapján bejegyzett gazdasági szereplők, kivéve a non-profit szervezeteket vagy nonprofit személyekből álló társulásokat (pl. bérlői egyesületek).

Fenntartjuk a jogot a kötbér kiszabására azon termékek esetében, amelyek nem felelnek meg a fent említett feltételeknek, vagy túllépték a visszaküldési határidőt.

§ 4

Visszaszállítási adatok

INOVATIVE PERSPECTIVE S.R.L.
Aleea Timisul de Sus, nr. 2, Bl. A30., sc. A, et. 4, ap 13. , sector 6, Bucuresti
Telefon: +36 303342571,
E-mail: tvtanusitvany@tvtanusitvany.eu
Munkaprogram: Hétfő-csütörtök 08:00-16:00 / Péntek 08:30-14:30

A visszaküldést közvetlenül a székhelyünkre (fenti cím) vagy futárral lehet megtenni.

A feladó felelős a fuvarokmányon (AWB) feltüntetett adatok helyességéért, valamint a csomagok helyes csomagolásáért és címkézéséért.
A feladó által feladott csomagokat úgy kell becsomagolni, hogy a teljes szállítás során megóvják a terméket azoktól a tényezőktől, amelyek annak romlásához vezethetnek (biztonsági elemek használata javasolt, pl.: poliészter, karton, buborékfólia stb.). Szintén ajánlatos a csomagot úgy becsomagolni, hogy az megfeleljen a tartalom súlyának, formájának és jellegének, valamint a szállítás módjának és időtartamának. A csomagolásnak védenie kell a tartalmát, hogy ne sérülhessen meg nyomás vagy egymás utáni kezelés hatására, és adott esetben készülhet kartonból, rétegelt lemezből, fából, polisztirol töltetű műanyagból.

A szerződéstől való elállási kérelem vizsgálati határideje a termék kézhezvételétől számított 3-5 nap között változhat, de nem haladhatja meg a hatályos jogszabályok szerint az egyenértékű értékű visszatérítés törvényes határidejét.

A futárszolgálattal történő visszaküldés árát nem térítjük vissza. A befizetett összegek visszaküldése később banki átutalással történik, Magyar Postával a csomag visszaküldésére nincs lehetőség.

A sérült csomagok visszautasításának elkerülése, valamint a termékek, tartozékok sértetlenségének ellenőrzése érdekében javasoljuk, hogy a visszaküldés a csomag recepción történő ellenőrzésének lehetőségével történjen.

Amennyiben a csomag sérülés gyanúja merül fel, és a futár jelenlétében nem ellenőrizhető (csomagellenőrzési lehetőség hiányában) az értesítést visszaküldjük, és az üzemeltető költségére visszaszállítjuk az ügyfél otthonából, akkor a megállapítás folyamat befejeződik a kézbesítő jelenlétében.

A futárcégtől esetlegesen felmerülő károk igényléséhez, a futár jelenlétében ellenőrizheti a visszaküldött termék sértetlenségét, és javasoljuk, hogy kérje leletjelentés elkészítését.

Kormányrendelet Nr. 34/2014 a fogyasztók fogyasztói jogairól a szakemberekkel kötött szerződésekben, valamint egyes normatív aktusok módosításáról, kiegészítéséről szóló 34/2014. a 13. § (3) bekezdésében és a 14. §-ban foglaltakon kívüli egyéb költségek felmerülése nélkül, attól a naptól számított 14 naptári napon belül, amikor a terméket fizikailag birtokba veszi." A visszaküldésre az elállási/lemondási/visszaküldési kérelemtől számított 14 naptári napon belül kerül sor.

A 449/2003 törvény 2. cikkének a) pontja szerint:

* Fogyasztó - az a magánszemély vagy egyesületekben alakult magánszemélyek csoportja, aki az e törvény hatálya alá tartozó szerződések keretében kereskedelmi, ipari vagy termelő tevékenységén kívüli, kézműves vagy szabadelvű célból jár el;

Fogyasztóvédelem:
https://anpc.ro/index.php Telefon: 0219551
https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/nyitolap Telefon: 06-1-328-5862